Гарантії використання

Гарантії використання

0
Гарантії використання

Цей пост - логічне продовження попередньої нашої розмови про те чому Валентина безкоштовна. В ньому ми спробували обрахувати справжню ціну володіння програмою. А сьогодні поговоримо про те як цю ціну можна знизити.

Якщо ви не відчуваєте ціни Валентини, тоді ця стаття вам не буде цікавою. Сміло можете зупинятись. Ви просто не відчуваєте потреби щось змінювати. Ця стаття для тих, хто потребує цих змін.

Попередня стаття може викликати негативне враження у людини непідготовленої та не знайомої зі світом відкритого програмного забезпечення. Так, самий негативний сценарій не дуже радісний — ви залишаєтесь сам на сам зі своїми проблемами. Та це як потрапити на територію країни під час бойових дій або стихійного лиха.

Ціна. Як ми уже зазначали, завжди існує категорія громадян, які комфортно проживають в країні та при цьому, внаслідок діяльності інших, вони можуть не турбуватися про те як функціонує країна. Вони не думають за організацію вивозу та утилізації сміття, піклування про хворих чи організації роботи громадського транспорту. Для них все працює само собою. Як магія. Той же самий ефект можна спостерігати й для програмного забезпечення. Якщо ваші проблеми забезпечені на 98% і більше, ви не будете турбуватися про те як і хто створює переклади, тестує, знаходить помилки та виправляє їх. Як розробляється новий функціонал або ж відбувається підтримка. Це ідеал і це досягається зусиллями багатьох людей.

Валентина створювалась для задоволення конкретної цілі. Як інструмент для створення параметричних викрійок. Дуже цікаво спостерігати як люди вішають ярлики: для любителів, для домашнього використання, для ательє. Як ми уже одного разу зазначали, наша ціль - професійне використання для створення одягу. Це дуже амбітна ціль для такої маленької команди. Адже в нашому розумінні Валентина все ще не дотягує до системи автоматизованого проєктування.

На шляху до цієї цілі питання ціни володіння стає дуже актуальним. Професійне використання, в нашому випадку, не може покладатися на те, що користувач буде сам справлятися зі своїми проблемами. Це буде вимагати занадто багато зусиль: знання програмування та часу. Тому ми відразу розглядали підтримку як обовязкову опцію при роботі над проєктом. Професіоналам необхідні гарантії.

Гарантії - це не зручна тема яку варто підіймати. Незручна вона тому що у багатьох людей викликає негатив. У їх розумінні безкоштовне програмне забезпечення не повинно приносити її авторам жодних доходів. Та ми категорично не згодні з таким підходом. І відверто кажучи не розуміємо таких людей. Для нас це не просто спосіб заробітку, це наша мрія. І ми чітко розуміємо, що без комерційної підтримки не буде жодних гарантій.

Іноді люди жахають нас своїми історіями, коли розповідають про успіхи впровадження на своїх підприємствах. Відразу підбираються думки, а чи мають ці люди план дій на випадок якихось проблем? Чи розуміють вони, що можуть залишитись сам на сам з проблемами? Одне завжди заспокоює, вони знають де нас знайти. І тоді все скоріш за все буде добре. Ми справимось із труднощами. Це трохи полегшує тягар відповідальності, який звалюється на нас зі збільшенням популярності проєкту.

Використання Валентини для професійного використання має декілька ризиків.

  1. Втрати часу на виправлення помилок. Для бізнесу навіть декілька днів або годин може бути критичним. За цей час можна втратити замовників, прибуток і багато нервових клітин. Без оперативного виправлення тут не обійтись.
  2. Навчання. Як не старайся, але не все можна зробити настільки інтуїтивним, щоб можна було розібратися без детальних навчальних матеріалів. Це завжди буде актуальним, у всіх різний рівень підготовки, часу завжди обмаль, світ не стоїть на місці та постійно відбуваються зміни в програмному забезпеченні.
  3. Служба підтримки. Іноді без звернення до служби підтримки не вдається розв’язувати свою проблему. І тут важливо щоб відповіді приходили оперативно і з розумінням, що всі ми можемо опинитися в такій ситуації.
  4. Розробка нового функціоналу. Який би розвинений проєкт не був завжди знайдеться щось що можна було б додати. І тут важливо мати канали звязку та отримати нову функцію якомога швидше.
  5. Відсутність готових матеріалів або бібліотек компонентів. В момент дорослішання проєкту настає розуміння, що щось більше ніж функціонал. Потрібна колекція готових баз моделей.

Зараз наша команда сконцентрувалася на створенні навчальних матеріалів. Для цього ми створили інструкцію користувача і записали курс для новачків. А також створюємо нашу колекцію готових викрійок. Що допомогає нам також відшліфовувати функціонал програми й знаходити нові помилки на реальних прикладах. Помірі своїх можливостей допомагаємо користувачам з їх проблема. Ви завжди можете звернутися до нас якщо у вас виникло питання. Ми оперативно розглядаємо такі звернення.

Як бачите, ми стали на шлях, що дозволить нам надати максимальні гарантії користувачам Валентини, а нашим користувачам, своєю чергою, зменшити вартість володіння. І зробити так, щоб вони не залишились сам на сам зі своїми проблемами. Якщо вас цікавить комерційна розробка функцій для Валентини, ви зможете звернутися до нас за одним із контактів.

Все це дозволяє нам і надалі продовжувати розвиток на Валентиною, і щиро надіємося, що ви й надалі будете підтримувати нас і наш проєкт.

Коментарі

Коментарів поки немає.

Залиште свій коментар