Зміни у списку підтримуваних версій Mac OS

Зміни у списку підтримуваних версій Mac OS

0
Зміни у списку підтримуваних версій Mac OS

У звязку з переїздом на новий CI сервіс відбудуться зміни у списку підтримуваних версій Mac OS. Відтепер мінімальна версія Mac OS 10.14.

Для збірки версій Mac OS ми використовували Travis CI, та після зміни їх політики що до відкритих проєктів це стало неможливо. Валентина потребує значну кількість хвилин для тестування. Тому було прийнято рішення мігрувати на сервіс без ліміту часу для відкритих проєктів. При пошуку альтернатив спершу вибір пав на GitHub Actions, проте згодом більш детальне порівняння альтернатив показало, що Cirrus CI краще рішення для нас.

Cirrus CI - це недавно заснований сервіс. Інтерфейс достатньо мінімалістичний, але набір функцій достатньо унікальний. Крім широкого спектра платформ, до гнучкого налаштування необхідної кількості оперативної памяті та кількості доступних ядер процесора. Ліміт на виконання завдання можна підняти до 2 годин. І саме головне, що немає обмежень на кількість хвилин для відкритих проєктів! 😍

Не обійшлося і без мінусів. У Travis CI краща підтримка старих версій Mac OS. А це означає, що у нас більше немає можливості автоматизувати збірку для старих версій Mac OS. Раніше нам вдавалося підтримувати Mac OS 10.11 і вище.🙁

Технічно у нас все ще є можливість підтримувати Mac OS 10.7 і вище. Але для цього потрібно самостійно налаштовувати оточення і збирати проєкт. Наданий момент не зрозуміло наскільки це потрібно спільноті. Адже це значні затрати часу на супровід, які потрібно якось компенсувати. Можливий варіант при якому за скачування збірки для уже не підтримуваної Apple версію Mac OS брати 1-2 €.

Все вище сказане актуальне тільки для Intel версії Mac OS. Підтримка M1 все ще не можлива.🙉

Коментарі

Коментарів поки немає.

Залиште свій коментар